AS MARKET SELLERS AND VILLAGERS , THE ASPECT OF WOMEN FROM THE SOCIO-ECONOMIC PERSPECTİVE - Süheyla SARITAŞ (International Journal of Eurasia Social Sciences, 2017)
Pazarlar geçmişten günümüze üretici ve tüketici ilişkilerinin yoğun olarak yaşandığı önemli alışveriş mekanlarından biridir. Kuruldukları bölgelerin sosyo-ekonomik ve kültürel özelliklerini yansıtan pazarlar, kentleşme ve modernleşme olgularıyla birlikte toplumların değişim ve dönüşümlerini de yansıtırlar. Bu çalışmada, Balıkesir ilinin merkez ve merkeze yakın ilçelerine bağlı çeşitli köylerde yaşayan, yaşamlarının büyük bir kısmını tarımsal faaliyetlerle geçiren, elde ettikleri tarımsal ürünleri Balıkesir’in merkezinde kurulan çeşitli pazarlarda satarak geçimlerini sağlayan pazarcı-köylü kadınlarla görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmeler sonucunda elde ettiğimiz veriler doğrultusunda, sosyo-ekonomik ve kültürel açısından Balıkesir pazarcı-köylü kadınların sosyo-ekonomik ve kültürel açılardan değerlendirilecektir.