Amaçlar ve Kapsam
AMAÇ
Uluslararası Avrasya Sosyal Bilimler Dergisi (IJOESS), sosyal bilimlerin eğitim, uygulama ve kuramsal alanlarına katkı sunmayı amaçlayan özgün çalışmaların yayımlanmasına aracılık ederek, sporun tüm boyutlarını geliştirmeye yönelik nitelikli bir akademik kaynak oluşturmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda derginin temel misyonu şu şekilde tanımlanmaktadır:
-
Sosyal bilimler alanında geniş konu yelpazesini kapsayan nitelikli makalelere yer vererek disiplinler arası bilgi üretimine katkı sağlamak,
-
Kuramsal gelişimi desteklemenin yanı sıra uygulama ile teori arasında köprü kuran; nicel, nitel, karma yöntemli ve tek denekli desenlere sahip araştırmaları ile eleştirel derleme çalışmalarını yayımlamak,
-
Antropoloji, kriminoloji, iktisat, eğitim, coğrafya, tarih, hukuk, dilbilim, siyaset bilimi, psikoloji, sosyal politika, sosyal hizmet, sosyoloji ve spor bilimleri gibi çeşitli disiplinlerden uluslararası düzeyde özgün ve bilimsel niteliği yüksek çalışmalara yer vererek; kültürel, toplumsal, ekonomik ve sporun sosyal boyutlarını ele alan araştırmalar için akademik bir platform sunmak,
-
Sosyal bilimlerin temel meselelerinin daha derinlemesine anlaşılmasına katkı sunmak amacıyla farklı disiplinlerden ve uygulama alanlarından uluslararası akademisyenleri ve okuyucuları ortak bir zeminde buluşturmak.
KAPSAM
Uluslararası Avrasya Sosyal Bilimler Dergisi (IJOESS), uluslararası düzeyde sosyal bilimler alanına özgün ve nitelikli katkılar sunan çalışmaları teşvik etmeye ve yaygınlaştırmaya adanmış bir yayın platformudur. Dergi; antropoloji, kriminoloji, ekonomi, eğitim, coğrafya, tarih, hukuk, dilbilim, siyaset bilimi, psikoloji, sosyal politika, sosyal hizmet, sosyoloji ve spor bilimleri gibi çok çeşitli disiplinlerden gelen çalışmalara açıktır. Özellikle kültürel, toplumsal, ekonomik ve sporun sosyal yönlerini ele alan araştırmalara öncelik verilmektedir.
IJOESS, nitel, nicel, karma ve tek-denekli araştırma metodolojileri ile gerçekleştirilen, sosyal bilimlerin temel ve güncel meselelerine yönelik eleştirel ve yenilikçi bakış açıları sunan çalışmaları memnuniyetle kabul etmektedir.
Dergimiz, teorik derinliğe sahip, ampirik verilerle desteklenen ve aynı zamanda uygulamaya dönük somut öneriler geliştiren çalışmaları özellikle teşvik etmektedir. Gönderilen makalelerin, kuramsal çerçeve ile politika ve uygulama arasında açık, tutarlı ve güçlü bir bağ kurması beklenmektedir. Bu doğrultuda, yalnızca akademik tartışmaya katkı sağlamakla kalmayan, aynı zamanda toplumsal faydaya dönük çıktılar üretebilen çalışmalara öncelik verilmektedir.
Güncelleme: 04.03.2025